#42/2020-08-08

naar boekenlijst volgende boek voorgaande boek versie-7.0

Zuivelhistorienederland.nl

voorgaande

voorgaande

   VOORWOORD

Dit Menken-Landbouw jubileumboek bestrijkt drie­kwart eeuw zuivelindustrie, waarvan ons bedrijf en haar voorgangsters al zestig jaar hebben meegemaakt.

Ondernemen anno 1985 is niet alleen in het he­den leven, het is leren van het verleden met al z'n ups en downs en een visie hebben op de toekomst met al z'n onzekerheden.


Daarom hebben wij bij de opzet van dit Menken-Landbouw jubileumboek gekozen voor het drieluik van verleden, heden en toekomst.

Het verleden is voornamelijk een hommage aan de ondernemingskracht van met name de oprichters Leen Menken en Theo Heemskerk, die veel zaken be­ter inschatten dan de concurrentie en  zich mede daar­door een vooraanstaande positie verwierven.


Het heden is een schets van de verschillende bedrijfs-onderdelen van de groep, gezien via zomaar een medewerker of medewerkster, de vloer, de manager ....

Ieder met een andere kijk op zaken, waarmee een goede illustratie wordt gegeven van de mêlee van Menken-Landbouw, waarin zoveel disciplines zijn verenigd.

De toekomst, tenslotte, wordt beschreven door een tiental autoriteiten op verschillende terreinen. Wij hebben hen gevraagd hun visie te geven op de ontwik­kelingen in onze bedrijfstak in het jaar 2000, hetgeen hier en daar opmerkelijke facetten aan het licht brengt.


Menken-Landbouw heeft in het verleden be­wezen, dat zij de juiste mentaliteit heeft voor een bran­che, die niet de gemakkelijkste is. Bijzonder veel dank is zij daarom verschuldigd aan al die medewerkers van het eerste uur en de medewerkers en medewerksters van vandaag.                                          

                               

Ook de leveranciers en afnemers die onze on­derneming al zoveel jaren trouw zijn en de vele andere relaties, zonder wie het bereikte resultaat onmogelijk haalbaar zou zijn geweest, zijn wij diep erkentelijk. Me­de door hen heeft Menken-Landbouw zich in het he­den bestaansrecht als particuliere zuivelonderneming verworven.


Menken-Landbouw is klaar voor de toekomst, of die zich nu zal ontwikkelen zoals de experts in dit boek schetsen of niet. Wij hebben de vaste overtuiging dat de vermenging van pioniersgeest en ambachtelijk enthousiasme met de professionele benadering van de moderne manager, te samen met uw aller steun, een ideaal uitgangspunt is voor nog eens zestig jaar Menken-Landbouw.


Wij hopen van harte dat dit jubileumboek voor u een interessant gegeven zal zijn en voor het na­geslacht mogelijk een waardevol document.


Namens de samenstellers       A.C.M. Menken  en  R.A.G.M Luycks


Ophalen als pdf-heruitgave  2.10 Mb 104 blz.


Ook aandacht aan boek uit 2000 De Kracht van Melk, door G. Rutte

  Ophalen: pdf-versie van dit gedenkboek

           A.C.M. Menken                                   P.C. Heemskerk

Boek - Gedenkboek - Menken-Landbouw 60 Jr. - 1985

Geen frame - ga naar - www.zuivelhistorienederland.nl