voorgaande

naar keuzelijst foto's

#14/2020-10-07

versie-7.0

foto-series

Het hart van de fabriek: hier ondergaat de melk de nodige voorbereiding

Na de koeling (links) wordt de melk voor verdere bewerking in de tanks (rechts) bewaard

De “melkontvangst”. Hier wordt de aangevoerde melk gewogen.

Een afdeling van de melkinrichting waarin de flessen machinaal gereinigd, gevuld en van kroonkurkafsluiting worden voorzien

Administratie en boekhouding bedienen zich van moderne mechanische kantoormachines. Een kijkje in een der kantoorlokalen. Inzet: de onlangs overleden boekhouder, de heer C. Koorn

Lutjewinkel - West Friesland 25 Jr

Foto-serie uit gedenkboek 25 jaar CZ. West-Friesland te Lutjewinkel 1941 ophalen (6.3 Mb.)

De tanks, waarin de room, welke voor boterbereiding bestemd is, wordt aangezuurd.

Op hygiënische wijze worden massale kluiten boter door de botervormmachine op het juiste gewicht verpakt

Twee maal kaasbewerking

Een der grote karnkneders wordt geledigd.

Links op de foto de pekelbakken, rechts de stellingen met jonge kaas

Links: het onderzoeken van de melk op vuilgehalte, waartoe zij door zuivere watten gezeefd wordt. Rechts: een onderdeel van het bepalen van het vetgehalte van de melk, het z.g. centrifugeren.













Stoomketels en stoommachine Zuivelfabriek Lutjewinkel

 Naar Lutjewinkel

Foto’s  C.Z. West-Friesland  Lutjewinkel 1916 - Heden (2020)

   Geen frame - ga naar - www.zuivelhistorienederland.nl