#42/2020-08-08

naar boekenlijst volgende boek voorgaande boek versie-7.0

Zuivelhistorienederland.nl

voorgaande

voorgaande

Lijst met onderwerpen in de site Techniekinnederland.nl

Startpagina met toelichting / inleiding

    Landbouw en voeding in de 19e eeuw

        Boerinnen en boerencoöperaties in de boterbereiding

        De Nederlandse boterhandel

        Botervervalsing

        Ontwikkelingen in Denemarken

        De commissie Pasma  

        Zuivel en onderwijs

        De praktijk van de zuivelleraar

        De positie van de boerin

        Zuivelfabrieken in Noord Nederland

        Zuivel in Zuid Nederland

        Keuze tussen alternatieven

        De boterwet van 1889

        Knoeierijen in de boterhandel

    Voeding in de 20e eeuw

        De verwerking van koemelk tot consumptiemelk

        De kwaliteit van de consumptiemelk

        Controle op de melkkwaliteit

        Melkconsumptie en consumenten

        Melk is goed voor elk

        Melkfles versus melkpak

        Melkverpakking en melkdistributie

        Melkpak opnieuw ter discussie


Boek Techniek in Nederland

Geen frame - ga naar - www.zuivelhistorienederland.nl

Naar: Techniek in Nederland - Info

Voor een ieder die meer wil weten over de Nederlandse landbouwgeschiedenis zijn  ‘Techniek in Nederland ‘ - deel 1 / deel-3- aanraders.

Deel 1 behandeld de veranderingen in de Nederlandse landbouw van de 19e eeuw. In deel 3 is iets te vinden over voedingsveranderingen in de 20e eeuw.

Uit de totale 7 delige serie, - ISBN  9057300664 - is nog maar een gedeelte op www geplaatst!


Hiernaast een lijst met URL’s (link’s) naar onderwerpen die passen in de opzet van www.zuivelhistorienederland.nl / www.zuivelfabrieken.nl

Bovenstaande boek, niet verwarren met de boekenserie, ‘Geschiedenis v.d. techniek in Nederland

Er is een Off-line versie van deel-1 - Landbouw en voeding. (Niet verder uitgewerkt - zie link!)