#ZH/2020-08-06

versie-7.0

voorgaande

voorgaande

.Vreugdenhil

Voorthuizen sind begin 2016 Nijkerk

Gorkum / Gorinchem: 1927 Amilko / 1985 Nestle / 2005 Vreugdenhil          naar pagina Gorkum

Scharsterbrug: Hollandia / Nestle / 2003 Vreugdenhil                                     naar Scharsterbrug

Barneveld ?? Vreugdenhil

      14-10-2015, 08:10                             Bron: http://barneveldsekrant.nl/lokaal/vreugdenhil-met-pijn-het-hart-weg-uit-voorthuizen-56156Vreugdenhil met 'pijn in het hart' weg uit Voorthuizen

|

Van de redactie Edward Doelman

VOORTHUIZEN Melkpoederproducent Vreugdenhil Dairy Foods sluit in december definitief de fabriek en het hoofdkantoor aan de Baron van Nagellstraat 64 in Voorthuizen.


,,Dat doen we met pijn in het hart, maar we zijn ervan overtuigd dat dit het beste besluit is", stelt algemeen directeur Jan Vreugdenhil. De circa vijftig medewerkers die er momenteel werken, zullen met ingang van december verkassen naar Nijkerk. Daar betrekt het van oorsprong Voorthuizense bedrijf een nieuw hoofdkantoor.


Het vertrek van Vreugdenhil Dairy Foods had nogal wat voeten in de aarde. In 2009 tekende het bedrijf een koopovereenkomst voor vestiging op het te ontwikkelen Columbiz Park in Barneveld. ,,Het is een hoofdstuk dat ik liever achter mij laat", stelt Vreugdenhil, die geen zin heeft om oude koeien uit de sloot te halen. ,,Achteraf kan ik alleen zeggen dat het goed is geweest dat we uiteindelijk hebben gekozen voor Nijkerk. Op Columbiz Park in Barneveld is nog geen steen op de andere gezet, terwijl wij wel bestendig groeien en simpelweg behoefte hebben aan meer ruimte."


In december vindt de verhuizing naar het nieuwe kantoor aan snelweg A28 plaats. Onderdeel van de verhuizing is een versterkte focus op productie van melkpoeder voor menselijke consumptie. ,,Om die reden hebben we onze veevoerdivisie ook verkocht aan het eveneens in Voorthuizen gevestigde Denkavit. Daar zijn we blij mee. Op deze manier blijven deze activiteiten dichtbij huis."


Bij de veevoerdivisie van Vreugdenhil Dairy Foods werkten in totaal elf mensen. ,,Drie van hen gaan mee naar Denkavit, de andere acht komen in andere functies terecht. Het gros gaat namelijk werken op onze productielocatie op Harselaar-West."


Vreugdenhil benadrukt dat hij blij is dat het bedrijf op die manier ook verbonden blijft aan de gemeente. ,,Al ruim 51 jaar en drie generaties lang zijn we actief in Barneveld. Dat schept toch een band."


De fabriek en het pand aan de Baron van Nagellstraat 64 worden op korte termijn in de etalage gezet. ,,We doen het vastgoed het liefst van de hand, maar staan ook open voor verhuur." Zo ang er geen geschikte koper of huurder is gevonden, houdt Vreugdenhil Dairy Foods de locatie ook na de verhuizing in december in gebruik. ,,We zullen het zeker niet verwaarlozen. Zolang het duurt blijft de locatie voor opslag en tijdelijke projecten prima geschikt."


                             Bron: https://fd.nl/ondernemen/1152463/vreugdenhil-bouwt-zuivelfabriek-van-120-mln


Vreugdenhil bouwt zuivelfabriek van €120 mln in Gorinchem


Vreugdenhil Dairy Foods heeft een nieuwe zuivelfabriek gebouwd in Gorinchem. De fabriek, die 350 miljoen liter melk per jaar kan verwerken, vergde een investering van €120 mln.

De melkpoeders die Vreugdenhil produceert, zijn bedoeld voor consumenten en de levensmiddelenindustrie. Er is twee jaar gebouwd aan de hightechfabriek die zorgt voor ruim 30% meer productiecapaciteit dan in de oude situatie. Op vrijdag 27 mei wordt de fabriek officieel in gebruik genomen.


Weidegang

De productie in Gorinchem is vrijwel geheel geautomatiseerd. Vreugdenhil betrekt de melk van 900 melkveehouders van wie de meesten weidegang toepassen.

De investering wordt voor de helft gefinancierd uit eigen middelen en voor de andere helft met een banklening.


Belangrijke marktpartij

Met een omzet van meer dan €0,5 mrd is Vreugdenhil een belangrijke marktpartij in de Nederlandse zuivelsector. De onderneming heeft naast Gorinchem ook productievestigingen in Scharsterbrug en Barneveld.


Vreugdenhil, met het hoofdkantoor in Nijkerk, is een familieonderneming. De familie Vreugdenhil houdt de meerderheid van de aandelen. De overige stukken zijn in handen van het management.

 Vreugdenhil verhuisd van Voorthuizen naar Nijkerk

Bron: http://businessinbarneveld.nl/nieuws/vreugdenhil-opent-vijf-sterren-pand.html


Vreugdenhil opent ‘vijf sterren-pand’


13 februari 2016 BARNEVELD/NIJKERK - De uit Voorthuizen vertrokken wereldspeler en melkpoederfabrikant Vreugdenhil Dairy Foods heeft eind januari een nieuw futuristisch pand betrokken op een opvallende locatie langs de A28 in Nijkerk.

Nijkerks eerste burger verrichtte de officiële openingshandeling door een puzzel aan te leggen van het nieuwe bedrijfslogo dat binnenkort in de ecologisch aan te leggen tuin verschijnt.


Duurzaam

,,Dit kantoor behoort tot de meest duurzame van Nederland’’, zo sprak algemeen directeur Jan Vreugdenhil bij de opening. ,,Er zijn uitsluitend duurzame bouwmaterialen gebruikt, de buitenwanden bestaan vooral uit glas, er staan er zonnepanelen op het dak en het hemelwater wordt opgevangen om de toiletten door te spoelen.’’ Binnenkort verwacht Vreugdenhil het vijf sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat in de wacht te slepen. Dit is een internationaal hoog aanschreven keurmerk op het gebied van duurzaam bouwen. Vreugdenhil heeft vier vestigingen: fabrieken in Barneveld, Gorinchem (waar ook nieuw gebouwd wordt) en Scharsterbrug en het hoofdkantoor in Nijkerk.


Vreugdenhil liet in december de fabriek en het hoofdkantoor aan de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen achter. De ongeveer vijftig medewerkers van deze vestiging zijn meeverhuisd naar Nijkerk. Vreugdenhil was aanvankelijk van plan om zich te vestigen op Columbiz Park in Barneveld, maar omdat dit terrein niet snel genoeg van de grond kwam, werd naar Nijkerk uitgeweken.


In de verhuur

De fabriek en het pand aan de Baron van Nagellstraat 64 staat in de verhuur/verkoop bij Midden Nederland Bedrijfsmakelaars. De bedrijfsruimte beslaat bijna 17.000 vierkante meter. Zo lang er geen koper of huurder is gevonden, blijft de locatie in gebruik voor onder meer opslag.

 Vreugdenhil Nijkerk

 Scharsterbrug Vreugdenhil  sinds augustus 2002

 Gorcum Vreugdenhil  sinds juni 2005

Vreugdenhil Dairy Foods

  Officiele datum van overdracht 1 jan 2003

Zuivelfabrieken.nl

  Geen frame - ga naar - www.zuivelhistorienederland.nl